Strona główna Kuchnia W pracowni smaków

W pracowni smaków

przez admin

Przygotowywanie przetworów domowych przeżywa renesans. Po fazie zachwytu nad łatwo dostępnymi produktami ze sklepów, z powrotem nauczyliśmy się doceniać niepowtarzalny smak domowych konfitur i powideł. Smażenie dżemów staje się coraz bardziej modne. Możemy przecież połączyć dojrzałe antonówki ze słodkimi malinami, wzbogacić konfiturę truskawkową o aromat wanilii albo dodać do marmolady kilka ziaren zielonego pieprzu. Kulinarna kreatywność nie ma żadnych granic.

Domowe przygotowywanie przetworów ma dużo zalet – można stworzyć przetwory dopasowane do kulinarnych upodobań rodziny. Żel do dżemów niskosłodzonych marki „Emix” to doskonała propozycja dla osób dbających o linię, ponieważ sprawia, że możemy zmniejszyć ilość cukru potrzebną do przygotowania owocowych delicji. Dodatkowo zapewnia idealnie gęstą konsystencję. Substancją zagęszczającą w żelu „Emixa” są naturalne pektyny pochodzące z jabłek. Produkt może być więc spożywany także przez wegetarian. Jedno opakowanie żelu pozwala na przerobienie około 1 kg owoców.

Z drobną pomocą marki „Emix” możemy wypełnić naszą spiżarnię słoiczkami pełnymi słonecznych owoców. Samodzielnie przygotowany i ładnie zapakowany dżem może stanowić miły podarunek dla bliskich osób. Każdy ucieszy się np. z dżemu pomarańczowego z dodatkiem gorzkiej czekolady.   

Cena:
Żel do dżemów Emix (40 g): 1,99 zł

Zasubskrybuj I bądź na bieżąco


Mogą Cię zainteresować

Zostaw komentarz

Ta strona wykorzystuje pliki cookie w celu poprawy komfortu użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko temu, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Czytaj więcej