634
Wraz z gorszą aurą pojawia się ochota na „coś konkretnego” i pożywnego. Na taką pogodę Drosed, Specjalista od drobiu, przygotował gamę pełnowartościowych pasztetów Tradycyjne Rarytasy oraz uwielbianych przez konsumentów konserw mięsnych w opakowaniach o charakterystycznym kształcie mandoliny. Na nadchodzącą jesień zyskały one nowe etykiety, podkreślające ich wysoką jakość.
Zmieniające się pory roku, wpływają na zmianę naszego menu. Po lekkich, letnich daniach, nadchodzi pora na sycące i aromatyczne przekąski. Konserwy mięsne od Drosed – pasztety z gamy Tradycyjne Rarytasy oraz mięsne przysmaki w charakterystycznym, mandolinowym opakowaniu – sprawdzą się w tej roli znakomicie. Pasują na rodzinne śniadanie czy podwieczorek. Świetnie też wypadają w roli małego „co nieco” na długi jesienny wieczór.
Tradycyjne Rarytasy to gama pysznych i sycących pasztetów, dedykowana wielbicielom wysokiej jakości konserw. Wyjątkowa formuła pasztetu została opracowana na bazie wysokiej jakości mięsa drobiowego, bez dodatku MOM-u. Dostępne są w 3 wariantach: Pasztetu Wybornego z dużą zawartością mięsa drobiowego, przełamanego zdecydowanymi w smaku podrobami, Pasztetu z Gęsią czyli zgranego duetu delikatnego mięsa drobiowego z wykwintnym mięsem gęsi, a także Smarowidła Szlachetnego, którego cechą charakterystyczną jest gruboziarnista konsystencja i wysoka, aż 78% zawartość mięsa.
Wszystkie zapakowane są w słoiczek z nakrętką, który pozwala zachować walory smakowe i zapachowe pasztetu oraz jego wyjątkową konsystencję nawet po otwarciu. A teraz są dostępne w nowej odświeżonej etykiecie podkreślającej szlachetny charakter kremowego pasztetu.
Nową szatę graficzną zyskały również konserwy mięsne zamknięte w kubeczek o charakterystycznym kształcie mandoliny. Apetyczne zdjęcia produktów na wieczku są źródłem inspiracji, jak serwować produkt. A możliwości jest wiele – na bagietce, w sałatce, samodzielnie i z dodatkiem ulubionych sezonowych warzyw. Można cieszyć się nimi w domu, pracy i podróży. Wśród 6 wyjątkowych smaków każdy znajdzie idealny dla siebie.
Oblany naturalną galaretką drobiowo-wieprzowy Przysmak Drwala to idealny wybór dla wielbicieli zdecydowanych smaków. Mielonka z indykiem o smaku bekonu jest niezastąpionym dodatkiem do kanapek i zakąsek. Polędwica z kurcząt, dzięki niskiej zawartości tłuszczu i delikatnemu smakowi, znajdzie uznanie przede wszystkim wśród najmłodszych domowników, a pożywna i szlachetna mielona Szynka z kurcząt jest rarytasem, który idealnie wypełni szkolną kanapkę. Z kolei mielona Szynka z indyka, dzięki kruchej konsystencji wypełni lekkie śniadania. Doskonałym przerywnikiem w pracowitym dniu będzie Paprykarz drobiowy – tradycyjny przysmak na bazie produktów drobiowych, z dodatkiem sycącego ryżu i szczyptą pikantnych przypraw.
Tradycyjne Rarytasy od Drosed – Smarowidło Szlachetne, Pasztet Wyborny i z Gęsią – dostępne są w sklepach w słoiczkach 200 g w cenie 4,69 zł.
Mandoliny – Przysmak Drwala, Mielonka z indykiem o smaku bekonu, Polędwica z kurcząt, Szynka z kurcząt mielona, Szynka z indyka mielona oraz Paprykarz drobiowy – kosztują ok. 2,29 – 2,59 zł / opakowanie 110 g.
Alejakobiet.pl