Strona główna Kuchnia Kultowe przysmaki

Kultowe przysmaki

przez admin

Są takie smakołyki, które pamiętamy jeszcze z dzieciństwa. Świetnie smakują, towarzyszą nam na różnych etapach kulinarnego życia i samoistnie stały się synonimem „dobrego smaku”. Takie produkty są po prostu kultowe. Do takich produktów należy z pewnością paprykarz szczeciński i pikantna sałatka rybna z makrelą. Oba produkty produkowane przez firmę Przetwórstwo Rybne „Łosoś „, która od 60 lat dostarcza na nasze stoły przysmaki z ryb.

Produkty są idealnie doprawione i tworzą kompozycję smaku „nie do podrobienia” przez inne artykuły oferowane na rynku. Oba przysmaki, dostępne w puszkach z funkcjonalnym otwarciem typu „easy-open”, doskonale  smakują dodane do kanapek lub tostów, jako posiłek w pracy, a także jako wytrawny składnik pierożków rybnych, zapiekanek warzywno-rybnych, ciast francuskich, czy  też pizzy i gołąbków.

Katalog produktów:
Paprykarz szczeciński produkowany przez firmę „Łosoś” to produkt najwyższej jakości bez konserwantów i sztucznych aromatów. Głównymi składnikami są: mięso łososia atlantyckiego, ryż oraz koncentrat pomidorowy. Dzięki idealnemu zbalansowaniu proporcji tych składników powstaje ceniony produkt o delikatnej, smarownej konsystencji i zaskakująco wspaniałych walorach smakowych. W produkcji paprykarza szczecińskiego Łosoś Ustka wykorzystuje się mięso z łososia, a nie tańszych zamienników typu szproty, które obniżają walory organoleptyczne konserw rybnych tego typu.
 
Sałatka pikantna z makrelą produkowana przez firmę PR „Łosoś” to delikatnie rozdrobnione mięso ryb pochodzących z rejonu Oceanu Spokojnego i Oceanu Atlantyckiego. Jest to kompozycja mięsa z makreli i łososia oraz koncentratu pomidorowego. Produkt jest ceniony przez konsumentów przede wszystkim ze względu na walory smakowe wynikające z połączenia odpowiednich gatunków ryb, specjalnej mieszanki przypraw i sosu pomidorowego. Również w tym przypadku do produkcji używa się składników o wysokiej jakości bez zastosowania „zapełniaczy”. Produkt nie zawiera w swym składzie sztucznych aromatów i konserwantów.

Tłuste ryby i koncentrat pomidorowy – zdrowy duet
Tłustym rybom (makrela oraz łosoś) obecnym w paprykarzu szczecińskim oraz sałatce z makrelą firmy Łosoś Ustka towarzyszy nieodzowny składnik jakim jest koncentrat pomidorowy. To połączenie dostarczy organizmowi dobrych tłuszczy z ryb (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT) oraz antyoksydantów (głównie likopenu) zawartych w koncentracie pomidorowym.

Niezbędnie Nienasycone Kwasy Tłuszczowe mają istotny wpływ na zapobieganie uszkodzeń tkanek oraz powstawanie w ten sposób stanów zapalnych. Ma to istotne znaczenie w profilaktyce wszelkich zmian nowotworowych oraz zapobieganiu chorobom serca.

Likopen, najcenniejszy składnik pomidorów, znajduje się głównie pod skórką owocu i jest uwalniany podczas rozdrabniania i gotowania. Znacznie lepiej się wchłania z przetworów pomidorowych (sosu, koncentratu) niż ze świeżych pomidorów. Związek ten, chroniąc organizm przed atakiem wolnych rodników, dba o kondycję naszego serca, kości, a nawet skóry i prawdopodobnie zmniejsza ryzyko rozwoju raka. W koncentracie pomidorowym znajdują się także duże ilości potasu, który zapewnia prawidłowe ciśnienie krwi, chroni przed miażdżycą, ale również wpływa na pamięć i koncentrację.

Przepis na gołąbki z paprykarzem szczecińskim z firmy „Łosoś”
Składniki:

  • 1 puszka paprykarza szczecińskiego firmy Łosoś Ustka
  • główka kapusty
  • 10 dkg ryżu
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • śmietana

Kapustę przygotuj jak do klasycznych gołąbków. Ryż ugotować na pół twardo i wymieszać z paprykarzem. Farsz zawiń w liście kapusty. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej wywarem warzywnym i gotuj do miękkości. Koncentrat wymieszaj ze śmietaną, rozprowadź w małej ilości ciepłego wywaru, wlej na gołąbki i zagotuj. Podaj z ziemniakami, ulubionymi warzywami lub z pieczywem. Znikają bardzo szybko….:)

Alejakobiet.pl

Zasubskrybuj I bądź na bieżąco


Mogą Cię zainteresować

Zostaw komentarz

Ta strona wykorzystuje pliki cookie w celu poprawy komfortu użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko temu, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Czytaj więcej