W tym roku mija 175 lat od momentu, kiedy Carl Heinrich Knorr postanowił zająć się produkcją żywności. W 1838 roku wybudował fabrykę do suszenia i mielenia cykorii w Heilbronn i właśnie to wydarzenie stało się początkiem marki Knorr. Carl Heinrich Knorr za cel postawił sobie stworzenie żywności łatwiejszej w przygotowaniu od tradycyjnej, sprzedawanej w przystępnej cenie i przede wszystkim – bardzo smacznej. Jego marzenie się spełniło. Dziś, po 175 latach, produkty marki Knorr są nieodłącznym elementem naszych kuchni. Kostki rosołowe, sosy, fixy, zupy, sosy sałatkowe i przyprawy Knorr pomagają nam codziennie przygotowywać pyszne obiady, apetyczne sałatki i inne wyśmienite dania, które gromadzą przy stole całą rodzinę. Produkty Knorr inspirują nas do odkrywania nowych smaków i poszukiwania w kuchni innowacyjnych rozwiązań.
Alejakobiet.pl