Smaczny, niskokaloryczny, zdrowy i sycący – oto idealny posiłek. Czy takie w ogóle istnieją? Czy można szybko przygotować coś, co nasyci i dostarczy wartości odżywczych? Są takie dania – część …
Kuchnia
-
AktualnościKuchnia
-
Od początku roku 2018 w sklepach dodatkowo płacimy za torebki, do których chcemy zapakować zakupy. Darmowe w dalszym ciągu pozostają woreczki foliowe, w które pakujemy warzywa i owoce. Część warzyw …
-
Ryby mają dobrą opinię wśród dietetyków. Dodajmy, że z kilkoma wyjątkami, ta dobra opinia jest jak najbardziej zasłużona. Wśród zwolenników bycia fit popularne są ryby chude np. tuńczyk, ale nie …
-
Chcąc zagwarantować sobie i swojej rodzinie zdrowe, pełnowartościowe jedzenie warto skorzystać z oferty, jaką daje sklep ekologiczny. Jego bogaty w zdrowe produkty asortyment sprawi, że każdego dnia będziesz tryskać energia …
-
Ta zupa ma hiszpański rodowód i jest sycącą propozycją na chłodne dni, gdy bardzo potrzebujemy rozgrzania. Sprawdzi się też wtedy kiedy nie jest bardzo zimno, ale potrzebujemy smacznej energii po …
-
Otwierasz lodówkę i zastanawiasz się, co możesz przygotować z posiadanych składników? Jeśli nie masz żadnego pomysłu na obiad, skorzystaj z poniższych przepisów. Możesz je wiernie odwzorować lub wykorzystać jako inspirację.
-
Słodki, słony, kwaśny, gorzki – zgodnie z powszechnym wyobrażeniem to właśnie w tych czterech kategoriach nasz zmysł smaku klasyfikuje to, co jemy. Tymczasem już od blisko 20 lat w świecie …
-
Im bardziej skomplikowane urządzenie, tym więcej pytań. Reguła ta jest szczególnie żywa w przypadku mikrofalówek. Kuchenka mikrofalowa, zwana potocznie mikrofalówką właśnie lub mikrofalą mimo że liczy sobie już 70 lat, …
-
Pizza jest jednym z najbardziej ulubionych dań Polaków. Swoją popularność zawdzięcza nie tylko uniwersalności, ale również bogactwu smaków. Aby jednak móc w pełni rozkoszować się tym daniem, liczy się nie …
-
Zamrażanie żywności jest bardzo popularnym sposobem przedłużania jej terminu przydatności do spożycia. Decydując się na taką praktykę w przypadku mięsa, bardzo istotna jest wiedza na temat jego późniejszej obróbki, zaczynając …