Polska kuchnia zupami stoi – dla Wielu z nas dzieciństwo się kojarzy bardziej z zupami niż np. z ciastami. Jednak kaloryczność kawałka ciasta właśnie może być równa kaloryczności talerza zupy. …
Kuchnia
-
-
AktualnościKuchnia
Feta, Gouda, Mozzarella, Roquefort – jak powstają najpopularniejsze gatunki serów?
przez adminIstnieją produkty, o których można powiedzieć, że każdy kiedyś ich spróbował. I niewątpliwie takimi przysmakami są sery. Gatunków i rodzajów tego specjału jest mnóstwo, a ich ostateczny smak to wypadkowa …
-
Moda na tradycyjne produkty w nowoczesnej formie to jeden z największych kulinarnych hitów 2017 roku! Powraca wiara w potęgę roślin, zwłaszcza tych, które są skarbcem witamini wartości odżywczych. W kuchni …
-
Bywają dni, które przypominają tor przeszkód. Żeby pomyślnie je przejść i przy tym zachować spokój, nie potrzebujemy jednak super mocy. Wystarczy wsparcie w postaci awokado. Naładowany witaminami owoc pomoże nam …
-
AktualnościKuchnia
Naczynia dla zabieganej kobiety – kubki termiczne, lunchboxy, termosy
przez adminNasza codzienność to praca, ciągły pośpiech, czas spędzony na spotkaniach ze znajomymi i krótkie chwile odpoczynku. Wiele osób na co dzień funkcjonuje na wysokich obrotach, a żadna dawka adrenaliny nie …
-
AktualnościKuchnia
Oleje słonecznikowy i rzepakowy wśród najpopularniejszych w polskich kuchniach. Poznaj ich zalety
przez adminOleje roślinne: słonecznikowy i rzepakowy, stanowią prawdziwą skarbnicę niezbędnych dla zdrowia składników. Przede wszystkim – niezastąpionych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6, bez których nasz organizm nie mógłby prawidłowo funkcjonować, a …
-
Jajka to jeden z tych artykułów spożywczych, które otoczone są licznymi kontrowersjami. Do niedawna twierdzono, że jajek należy się w codziennej diecie wystrzegać – jednak to zalecenie możemy odesłać do …
-
Podczas wyboru sprzętu AGD w pierwszej kolejności najczęściej zwracamy uwagę na walory estetyczne – kolor, stylistykę, materiał wykonania czy obecność dodatkowych funkcji. Są one bardzo ważne, jednak przede wszystkim należy …
-
Pełne witamin, niskokaloryczne i po prostu pyszne – takie właśnie są owoce sezonowe. Przez całe lato truskawki, czereśnie, jagody, czy maliny są dostępne w większości sklepów i bazarków. Jednak czy …
-
Zbliżające się lato nastraja nas do kuchni lekkiej i niskokalorycznej. Sałatki, delikatne warzywne tarty, grzanki, i niskokaloryczne przekąski. Lekka kuchnia ma mnóstwo zalet: nie obciąża żołądka, jest lekkostrawna, no i …