Trudno sobie wyobrazić Wielkanoc bez kilku elementów, wśród których oprócz tych duchowych dominują te związane z kulinariami – żurkiem, jajkami pod wieloma postaciami, babkami, czy białą kiełbasą. Ta ostatnia choć …
Kuchnia
-
-
Wiele osób spytanych o ulubioną słodycz odpowie: czekolada. Jeśli zapytamy te same osoby o to czy chcą być szczupłe to odpowiedź będzie zapewne twierdząca. Jak pogodzić tą sprzeczność i czy …
-
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Jeśli zastanawiasz się, jak zaoszczędzić na świątecznych zakupach lub jak zorganizować tanie, rodzinne spotkanie, przyda ci się kilka wielkanocnych porad.
-
Szczególnie popularna na południu Europy, podawana jako przystawka lub przekąska. Jej siła to prostota, a zarazem różnorodność. Choć kojarzona z ekskluzywnym anturażem, to niekoniecznie bardzo droga. Deska serów, bo o …
-
Czekamy na nią miesiącami, ale gdy już przyjdzie, miewamy złe samopoczucie, zmiany nastroju i nasilenie objawów chorobowych. Jak zwalczyć przesilenie wiosenne za pomocą diety?
-
Kto nie lubi pizzy? Jeśli są takie osoby to jest ich zdecydowana mniejszość. Popularność tej potrawy jest związana z tym, że daje ona ogromne możliwości dopasowania do własnych preferencji smakowych …
-
Obchody 17 marca – święta patrona Irlandii – już dawno przekroczyły granice tego kraju. Zielone dekoracje i toasty wznoszone whisky to tylko niektóre z elementów charakterystycznych dla tego dnia. W …
-
Nic tak nie poprawia humoru jak solidny kawałek domowego ciasta. Pyszny sernik, szarlotka czy maślana babka to niezastąpione ciasta, które pojawiają się na wielu polskich stołach. Stale rozwijająca się moda …
-
Jakie są zalety treningu? Wszystkie to wiemy: lepsze samopoczucie, lepszy wygląd, lepsza samoocena. A wady? Wilczy apetyt, który trzeba zaspokoić w taki sposób, aby nie zmarnować wysiłku włożonego w trening. …
-
Diety eliminacyjne są tematem często poruszanym w mediach. Dzieje się tak za sprawą alergii i nietolerancji pokarmowych, które z roku na rok dotykają coraz większej liczby osób. Europejska Akademia Alergologii …