Na wieczór we dwoje, na domówkę w gronie przyjaciół, na imprezę dziecięcą i po prostu dla siebie – pizza jest doskonała na każdą okazję. A największą zaletą tego włoskiego dania …
Kuchnia
-
-
AktualnościKuchnia
Lubisz czosnek, ale nie wiesz jak zniwelować jego zapach? Wypróbuj naturalne sposoby
przez adminJeśli lubisz potrawy o wyrazisty smaku, to najpewniej w twojej kuchni czosnek jest jednym z częstszych gości. Czosnek ma tą wadę, że jego zapach jest odbierany przez wiele osób jako …
-
Warzywa przestają być tylko dodatkiem do głównego dania – coraz częściej stanowią pełny, wyśmienity i fantazyjny w smaku posiłek. Wystarczy odrobina wyobraźni, żeby przygotować coś zdrowego i pysznego. Do tego …
-
Czy mająca już tysiące lat chińska kuchnia powinna trzymać się tradycyjnych receptur czy ewoluować, oferując nowe modyfikacje smaków? W serii „Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni”, tytułowy bohater podróżuje w różne …
-
Czy wielka pasja może być sposobem na życie? Poh udowadnia, że tak! Całe jej życie kręci się wokół jedzenia – uwielbia gotować i wyszukiwać nowe składniki! Dąży do tego, by …
-
Niezależnie od tego czy chcemy przygotować pożywny koktajl, chłodnik czy inne danie mikser kielichowy to pomoc kuchenna, która znacząco ułatwi ich przygotowanie.
-
Herbata jako taka pochodzi z jednej rośliny, Camellia Sinensis, którą odpowiednio się uprawia, hoduje i zbiera w różnych krajach i różnych warunkach geograficzno-klimatycznych. Rodzaj podłoża, z którego wyrasta oraz wszystkie …
-
Do niedawna, tworzone na powierzchni kawy wzory – jak serce czy listek – zaskakiwały gości lokali gastronomicznych. Dziś stanowią standard, bez którego trudno wyobrazić sobie delikatne, włoskie cappuccino. Jak wykonać …
-
AktualnościKuchnia
Pasty kanapkowe z zielonego groszku oraz tuńczyka z suszonymi pomidorami
przez adminLubisz kanapki, ale masz już powyżej kubków smakowych sera, wędlin, dżemów i tego typu dodatków do pieczywa? Jeśli tak, to wypróbuj pasty kanapkowe. Nasze dwie propozycje to pasta kanapkowa z …
-
Druga połowa lata to okres przygotowywania przetworów na zimę, a także smakowania pysznych, polskich warzyw, których teraz jest zdecydowanie najwięcej. Sporo gotujemy, a więc bardziej niż zwykle zwracamy uwagę na …