Czy istnieje materiał 100 razy cieńszy od ludzkiego włosa? A taki, który jest 30 razy cieńszy od bawełny? Albo taki, który jest nawet 10 razy cieńszy od jedwabiu? Otóż istnieje! …
Kuchnia
-
-
Firma „Łosoś Ustka” od 61 lat specjalizuje się w produkcji konserw z ryb morskich i jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych marek w Polsce. Producent oferuje konsumentom filety z makreli w …
-
Choć coraz częściej mówi się o kaszy jaglanej, Polacy w dalszym ciągu podchodzą do tego bogatego źródła witamin z dużym dystansem. Na naszych stołach wciąż królują takie dodatki jak ziemniaki, …
-
Korzystanie ze zmywarki jest dla pań domu komfortowe i przyspiesza wykonywanie tej znienawidzonej przez wielu z nas czynności domowej. Wystarczy włożyć brudne naczynia do koszyka zmywarki, wybrać odpowiedni program i …
-
Zdrową propozycją, która nie tylko nas orzeźwi, ale i z powodzeniem zastąpi słodzone soki i napoje gazowane jest herbata. Podpowiadamy, jak samodzielnie przyrządzić i skomponować smak letnich naparów z dodatkami.
-
Chłodna, niemal sterylnie czysta, bardziej przypominająca laboratorium niż zwykłą ciepłą kuchnię, w której można przysiąść z kawą po męczącym dniu pracy. Kuchnia nowoczesna to ostatnio bardzo popularny trend w urządzaniu …
-
Wino to trunek skomplikowany. O tym, jak go pić, jak dobierać do potraw i na co zwracać uwagę podczas degustacji można pisać osobne artykuły, a nawet całe książki. Podobnie jest …
-
Dawniej lato było idealnym okresem na zrzucenie zmagazynowanych przez zimę kilogramów. Dzisiaj kalendarz aktywności człowieka wygląda inaczej. Obecny styl życia nie sprzyja wakacyjnemu zdrowemu odżywianiu – grille, ogniska i spotkania …
-
„Mamo, nie chcę!”, „Mamo, już nie mogę!”, „Mogę już iść się pobawić?” To chyba najczęstsze słowa, które padają z ust każdego niejadka mimo, że rodzice dwoją się i troją, aby …
-
Rocznie na świecie wypija się 400 mld filiżanek kawy. W oparciu o lokalne zwyczaje i dostępność produktów, niemal każde z państw opracowało własne receptury, sposoby przygotowania czy serwowania „małej czarnej”. …