Dolewanie wody, cukru czy soków owocowych to tylko niektóre sposoby fałszowania miodu. Przekonaj się jak rozpoznać prawdziwy wyrób prosto z pasieki.Dolewanie wody, cukru czy soków owocowych to tylko niektóre sposoby …
Kuchnia
-
-
Kanapki większość z nas jada codziennie. By nie ulec kulinarnej nudzie, proponujemy wam całkiem nowe przepisy z wykorzystaniem pieczywa. Spróbujcie!
-
Kolejny sezonowy przysmak, bez którego nie wyobrażamy sobie lata, to pomidory.
-
Owoce morza to wciąż kontrowersyjne danie. Coś jednak musi być w nich wyjątkowego, skoro na świecie robią taką furorę i zyskują coraz szczerszą rzeszę oddanych miłośników. Jeśli więc tradycyjna kuchnia …
-
Słodycze – na dźwięk tego słowa przychodzą nam do głowy dwa przymiotniki: „pyszne” i „niezdrowe”. A gdyby tak wyczarować łakocie, które bez obaw można dać dzieciom?
-
Jak wiadomo naczyń, które przydają się nam w kuchni jest bardzo dużo. Dzięki takim elementom można wykonywać przeróżne obowiązki związane z przetwarzaniem, czy też przechowywaniem żywności do spożycia
-
Sałata była znana już w IV wieku p.n.e. Pochodzi z Azji. Jest warzywem o bardzo niskiej wartości energetycznej (dostarcza mało kalorii) i dużej wartości odżywczej (zawiera wiele składników odżywczych). Jej …
-
Lody to nie tylko smaczna, ale i wbrew pozorom zdrowa przekąska. Pod warunkiem jednak, że przygotujemy je w domu. Wtedy sami decydujemy o tym, jakich użyjemy składników, ile dosypiemy cukru …
-
Ambasador marki Zagrodowy – Konrad Birek poleca delikatne i chrupiące fileciki oraz oryginalne hamburgery z salsą pomidorową i avocado.
-
Produkty w puszkach cieszą się dużym powodzeniem wśród konsumentów. Mają długą datę trwałości i są łatwe w użyciu. Jednak, czy są dobre dla zdrowia?