Pamiętamy z dzieciństwa to pełne napięcia oczekiwanie, kiedy będziemy wreszcie odpakowywać prezenty od świętego Mikołaja.
Kuchnia
-
-
Kiedyś – wieczór magii i wróżb, w czasie którego panny miały poznać imiona swoich przyszłych mężów. Dziś – znakomita okazja do domowych przyjęć i zabaw. Andrzejki tuż-tuż! Czas zacząć przygotowania, …
-
Konrad Birek, Kulinarny Ambasador Marki Zagrodowy, poleca dwie propozycje dań na długie zimowe wieczory – „Aromatyczny rosół z gotowanymi warzywami i kluseczkami z kaszy manny” oraz „Pierś kurczaka w sosie …
-
Wizyta w restauracji jest jak rytuał.
-
Właśnie zaczyna się sezon na pomarańcze. Jedz je surowe lub przygotuj z nich pyszne przekąski.
-
Co może nam zaoferować barman zamiast zwykłej szklanki coli lub wody mineralnej? W Polsce coraz większą karierę robią soft drinki – koktajle bezalkoholowe.
-
Jajka to nie tylko wielkanocny przysmak. Odpowiednio przyrządzone mogą być pożywnym śniadaniem lub smaczną, imprezową przekąską. Oto nasze przepisy!
-
O rosyjskiej kuchni powiedziano kiedyś tak: „Miska zupy, talerz świeżego chleba, śmietana i kwas są strawą prawdziwie rosyjską”. I mogłoby być ono jej kwintesencją, gdyby nie różnorodność składników, które czasem …
-
Chyba każda z nas co najmniej raz w życiu jadła jakąś przekąskę lub nawet całe danie w którejś z popularnych sieci serwujących dania niemalże natychmiast. Niezależnie od tego czy chodzi …
-
Gdy za oknem zimno, deszcz i wiatr warto do codziennego menu włączyć składniki wzmacniające organizm.