Trzeci czwartek listopada każdego roku to wyjątkowy dzień dla smakoszy Beaujolais Nouveau i wielbicieli kuchni francuskiej, której specjałów na stole tego dnia zabraknąć nie może. Z młodym, dojrzewającym zaledwie 6 …
Kuchnia
-
-
Gotowanie makaronu w gruncie rzeczy nie należy do najprostszych kulinarnych czynności. Ilość wody, soli czy oliwy często potrafi zgubić niedoświadczonych kucharzy. Wystarczy jednak zapamiętać kilka trików, a przygotowanie makaronu będzie …
-
Ryż, podobnie jak makaron czy ziemniaki, wymienia się jako wroga diety. Spożywany w rozsądnych ilościach nie zrobi jednak krzywdy. Zobacz, jak go przyrządzić.
-
Gorzką tabliczkę doceniają zazwyczaj jedynie koneserzy, a przecież gorzka czekolada jest najbardziej wartościową ze wszystkich czekolad.
-
Szukasz pomysłu na sycące danie, którego wykonanie zajmie niewiele czasu? Spaghetti spełni wszystkie twoje wymagania. My robimy je na pięć różnych sposobów!
-
Trochę lata na początek zimy? Nic prostszego. Wystarczy, że na drugie śniadania podczas zimowego dnia w pracy zjemy pyszną i pożywną sałatkę „Fusilli ze szparagami”.
-
Jak w najprostszy sposób określić kuchnię hiszpańską? Wyrazista, z licznymi nutami dominujących smaków. Zmysłowa, przesiąknięta przyprawami i żywymi kolorami podkreślającym kontrastowy sma
-
Spotkania przy stole są coraz częściej, okazjonalne, a zarazem oficjalne i nierzadko stresujące.
-
Cudowny owoc? Brazylijska żyła złota? Cud odżywczy? Wydaje się niemożliwe, a jednak to prawda
-
Jesień to nie koniec sezonu na warzywa i owoce. Wystarczy przejść się między straganami, by zobaczyć, ile dobrodziejstw na nas czeka.