Zupa – posiłek tyleż pospolity, co przez wielu po prostu nie lubiany. Kojarzy się często z pozbawioną smaku cieczą z mrożonki lub gęstą ciapką z jakiegoś wygotowanego warzywa. A przecież …
Kuchnia
-
-
Pieczony schab, duszone żeberka, smażone kawałki kurczaka… Wszystkim mięsożercom aż ślinka cieknie ta samą myśl o tych potrawach. Wielu z nich natychmiast ma ochotę wejść do kuchni i przygotować sobie …
-
O tym, że są zdrowe, wie każdy. O tym, że są smaczne – o tym wie większość z nas. Jak kupować ryby i skorupiaki? Po czym poznać, że są świeże? …
-
Drób – niegdyś prawdziwa ozdoba stołu, podawana z dodatkiem wyszukanych dekoracji i dodatków – dziś jest dość tanim składnikiem wielu potraw. I chociaż trudno dostać dobrego kurczaka z ekologicznej fermy, …
-
Delikatny smak orzechów mieszający się ze słodyczą wiśni i jagód, z dodatkiem lekko cierpkiej żurawiny to połączenie łagodnego, a zarazem wyrazistego smaku, któremu mało kto się oprze. Nowa propozycja pochodząca …
-
Tłuszcze nie cieszą się dobrą sławą, szczególnie wśród osób dbających o linię. Niesłusznie!
-
Polacy coraz częściej poszukują zdrowych i naturalnych produktów mlecznych – oto jedna z propozycji.
-
Daktyle były uprawiane na Środkowym Wschodzie już 6000 lat temu, a Arabowie do dzisiaj twierdzą, że z daktyla można zrobić tyle produktów ile dni ma rok. Daktyle poza jedzeniem na …
-
Nawet najprostsze danie z dodatkiem odpowiednio dobranych przypraw staje się prawdziwą ucztą. Niewielka ich szczypta ma ogromny wpływ na smak potrawy. Rodzaj i ilość dodana do dania zależy wyłącznie od …
-
KuchniaNowości kulinarne
Mix di sapori, czyli mieszanka smaków – Mix sałatkowy Italia marki HELIO
przez adminDemokryt mawiał, że jesteśmy tym co jemy, a dzięki wiedzy o tym co jemy, możemy bardziej zrozumieć własne myśli. HELIO, najczęściej kupowana przez Polaków marka bakalii, wprowadza na rynek nowy …