Strona główna Aktualności Pasta z makreli wędzonej – fit dodatek do pieczywa i nie tylko

Pasta z makreli wędzonej – fit dodatek do pieczywa i nie tylko

przez admin

Ryby mają dobrą opinię wśród dietetyków. Dodajmy, że z kilkoma wyjątkami, ta dobra opinia jest jak najbardziej zasłużona. Wśród zwolenników bycia fit popularne są ryby chude np. tuńczyk, ale nie warto zapominać o rybach tłustych np. łososiu i makreli. Jeśli chcecie urozmaicić swoje kanapki jednym ze sposobów jest uwzględnienie w diecie takiego dodatku do pieczywa jak pasta z makreli. Oto krótka instrukcja jak ją przygotować na pastę z makreli.

Pasta z makreli i jajek – przepis

Składniki dla 2 bardzo głodnych lub 4 mniej głodnych osób:

  • Mała makrela (wędzona)
  • 4 jajka ugotowane na twardo ( w wersji fit 6 jajek bez żółtek)
  • 4 małe ogórki konserwowe lub kiszone
  • pół cebuli
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki majonezu o obniżonej zawartości tłuszczu

Przygotowanie

1. Z makreli dokładnie usuwamy ości.

2. Mięso rozrywamy na małe kawałki.

3. Jajka (lub same białka w wersji fit), ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę.

4. Dokładnie mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy według indywidualnych preferencji solą i pieprzem.

Podajemy np. z pełnoziarnistym pieczywem lub na pieczywie chrupkim. Pastę można również potraktować jako farsz do papryki lub pomidorów.

Alejakobiet.pl

Zasubskrybuj I bądź na bieżąco


Mogą Cię zainteresować

Zostaw komentarz

Ta strona wykorzystuje pliki cookie w celu poprawy komfortu użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko temu, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Czytaj więcej