Strona główna Kuchnia Wina musujące CioCioSan – Smak i elegancja

Wina musujące CioCioSan – Smak i elegancja

przez admin
Wina musujące CioCioSan przygotowane z największą dokładnością, zamknięte są w smukłych butelkach o szafirowym zabarwieniu o wielkości 0.75l. Firma Vinex Slavyantsi, dystrybutor produktu, oferuje bąbelkowy trunek w dwóch odmianach:

CioCioSan Sweet – słodkie wino musujące o delikatnym, słodkim smaku i owocowym aromacie.

CioCiosan Semi Dry – wino musujące półwytrawne, które prócz świeżego owocowego smaku wyróżnia wyraźna nuta agrestu.

Wina musujące CioCioSan są tą marką trunku z bąbelkami, która jest najbardziej polecana przez konsumentów (według wyników badań przeprowadzonych przez Centrum Badań Marketingowych Indicator). Wysoka jakość oraz walory smakowe win CioCiosan Sparkling zostały w tym roku potwierdzone przez Krajową Radę Winiarstwa i Miodosytnictwa, która w konkursie zorganizowanym pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi przyznała produktom firmy Vinex brązowy medal.

Historia wina musującego swoimi korzeniami sięga roku 1540, kiedy to po raz pierwszy zostało wyprodukowane we Francji, jego smak był tak zachwycający, że produkcja rozszerzyła się i w XVII w zaczęła podbijać Europę. Wino musujące CioCioSan swój początek bierze z bułgarskiej Doliny Róż, której wyjątkowe warunki glebowo-klimatyczne pozwalają na dojrzewanie winorośli najlepszej klasy. Ręcznie zbierana i dokładnie wyselekcjonowana winorośl poddawana jest następnie tradycyjnemu procesowi produkcji, gdzie podlega podwójnej fermentacji, w czasie której w sposób naturalny powstaje dwutlenek węgla. Tak starannie przygotowanie wina musującego CioCioSan sprawia, że jest ono najczęściej polecanym w Polsce winem musującym.

Wino musujące jest elementem wielu uroczystości. Głównie kojarzone z nocą sylwestrową, serwowane jest również w czasie świętowania wszelkich innych okazji. To w lampkę tego niezwykłego, musującego trunku stuka się widelczykiem aby wznieść toast w czasie uroczystości a serwowana na początku przyjęcia stanowi elegancki aperitif. Wino musujące jest składnikiem wielu wykwintnych drinków, uwielbianych w szczególności przez kobiety. Najlepiej jednak smakuje serwowane z truskawkami w czasie romantycznej kolacji przy świecach.

Ważnym elementem delektowania się winem musującym jest sposób jego podania. Butelka powinna być wcześniej schłodzona do 6-8 stopni C. Korek, po odwinięciu sreberka, powinien być mocno przytrzymany w ręku i następnie powoli wykręcony, dzięki czemu usłyszymy charakterystyczny odgłos wybuchającego wina, ale unikniemy rozlania go dookoła. Następnie wino musujące powinno być powoli rozlane do wysokich, smukłych kieliszków, w których najlepiej prezentować się będą wypływające bąbelki.

Firma Vinex Slavyantsi powstała w 1998 roku. Popularność i zaufanie wśród swoich klientów zdobyła tworząc najlepszej jakości wina bułgarskie. W 2007 roku Vinex poszerzył swoją ofertę o wina produkowane także we Francji, Hiszpanii, Portugalii i Mołdawi. Szeroka gama produktów, od win stołowych, deserowych, przez regionalne, aż do win klasy Reserve i Grand Reserve oraz wermutów zaspokoi gusta nawet najbardziej wybrednych klientów.  

Ceny:
CioCiosan Demi – Sweet (750 ml) – cena 15,99
CioCiosan Semi – Dry (750ml) – cena 15,99

Zapraszamy na www.vinex.pl

AlejaKobiet.pl / Materiały prasowe

Zasubskrybuj I bądź na bieżąco


Mogą Cię zainteresować

Zostaw komentarz

Ta strona wykorzystuje pliki cookie w celu poprawy komfortu użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko temu, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Czytaj więcej