Strona główna Kuchnia Podwójnie zdrowe

Podwójnie zdrowe

przez admin

Dorsz jest jedną z najchudszych, a więc i najmniej kalorycznych ryb. Stanowi bogate źródło białka oraz witamin: A, B1, B2, B12, PP. Jest to ryba morska, więc jedząc ją dostarczamy organizmowi jodu – pierwiastka bardzo ważnego dla człowieka.  Nowość w ofercie SEKO to połączenie zdrowego odżywiania z wygodą spożycia. Klopsiki są miękkie i nie zawierają ości. Każda porcja jest zanurzona w smakowitym sosie warzywnym. Na pewno posmakują  rybnym smakoszom o mniej i bardziej wybrednych gustach.

Z Węgier do Polski

Duszona papryka, pomidory, cebulka to podstawy tradycyjnej węgierskiej potrawy leczo. Polacy upodobali je sobie już dawno,  gotując na przeróżne sposoby: z cukinią, kiełbasą, boczkiem. Leczo jest lekko pikantne i pełne wartości odżywczych, w które bogate są zawarte w nim warzywa. Papryka – główny składnik potrawy, w bardzo niewielkim stopniu ulega przemianom w procesie przetwarzania. Duszona i tak zawiera potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo i witaminy.

Specjaliści radzą by jeść ryby 2-3 razy w tygodniu. Wzmacniają one odporność człowieka, pomagają zapobiegać chorobom układu krążenia, nadciśnieniu i miażdżycy. Nazywane są one wręcz źródłem młodości. Zbilansowana dieta to przede wszystkim różnorodność. Warto ją urozmaicać, jeść różnego rodzaju ryby, w różnorodnych postaciach.

Więcej informacji na: www.sekosa.pl

AlejaKobiet.pl / Materiały prasowe

Zasubskrybuj I bądź na bieżąco


Mogą Cię zainteresować

Zostaw komentarz

Ta strona wykorzystuje pliki cookie w celu poprawy komfortu użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko temu, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Czytaj więcej