Rozpoczyna się czas nieustającej, przedświątecznej gorączki. Zakupy, generalne porządki, wybór najładniejszej choinki, poszukiwanie prezentów dla najbliższych… A gdzie w tym wszystkim jeszcze znaleźć czas na przygotowywanie czasochłonnych świątecznych potraw?
Dla wszystkich zapracowanych Pań Domu, które świąteczny czas wolą spędzić w gronie rodziny i najbliższych przyjaciół, marka HELIO przygotowała pomocną listę produktów niezbędnych do szybkiego i sprawnego przygotowania tradycyjnych świątecznych potraw.
Masy makowe HELIO – Masy makowe HELIO stworzone są zgodnie z tradycyjną recepturą. Swoją wyjątkowość zawdzięczają nie tylko najlepszemu gatunkowi maku, ale również bakaliom, rodzynkom, skórce pomarańczowej i miodowi. Masa makowa HELIO ma odpowiednio gęstą konsystencję, nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – stanowi gotowe nadzienie do ciasta. Masa makowa HELIO stanowi doskonałą bazę dla makowców, mazurków i ciast drożdżowych. Polecamy ją także do przygotowania tradycyjnych potraw mącznych typu: pierogi, kluski z makiem. Pierwsze masy makowe HELIO pojawiły się na rynku już 10 lat temu i od tego czasu są najchętniej wybieranymi produktami w tej kategorii. Masy makowe HELIO dostępne są w charakterystycznych i dobrze Państwu znanych niebieskich puszkach o różnych gramaturach, dostosowanych do indywidualnych potrzeb, a od zeszłego roku również w torebkach typu doypack.
Masa makowa z
bakaliami HELIO została wielokrotnie nagrodzona prestiżowymi
nagrodami, w tym m.in. tytułem „Produkt na Medal Pani Domu”. Celem
konkursu jest ułatwienie wszystkim paniom domu orientacji w
najlepszych, smacznych, zdrowych i godnych polecenia artykułach
spożywczych. Oceny dokonało jury, w skład którego zasiadali wyborni
znawcy sztuki kulinarnej, w tym między innymi Robert Sowa, Ewa
Wachowicz, czy dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia.
Masy krówkowe HELIO – charakteryzują się słodkim smakiem oraz kremową konsystencją, dzięki którym masa łatwo się rozsmarowuje. Idealnie nadają się do wszelkich świątecznych ciast i babek, ale z powodzeniem można nimi zastąpić polewę na świątecznym serniku lub makowcu. Masy krówkowe dostępne są w sześciu różnych smakach: tradycyjnego kajmaku, mlecznej czekolady, egzotycznego kokosu, pysznych orzechów, aromatycznej kawy oraz kremowego advocata, który jest nowością w ofercie firmy. Masy krówkowe HELIO są od razu gotowe do użycia i nie wymagają gotowania.
Nowość! Polewy i dekoracje HELIO – to innowacyjne, ekspresowe polewy do ciast i deserów w formie okrągłych pastylek. Polewa w takiej postaci jest łatwa i szybka w użyciu, umożliwia także dodatkowe formy dekoracji. Czekoladowymi pastylkami możemy posypać gotowy deser, przyozdobić nimi wierzch lub boki ciasta, albo przy ich pomocy ułożyć okolicznościowy napis, np. „Wesołych Świąt”. Świetnym pomysłem jest także przygotowanie z pastylek HELIO czekoladowego fondue z orzechami i suszonymi owocami z bogatej oferty marki HELIO, lub dowolnymi świeżymi owocami sezonowymi, czy kruchymi świątecznymi ciasteczkami. Polewy HELIO dostępne są w czterech wariantach smakowych: o smaku czekolady mlecznej, o smaku czekolady deserowej, o smaku czekolady białej oraz o smaku toffi. Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta. Polewy polecamy szczególnie do babek, serników, murzynków i kruchych ciasteczek. Polewę HELIO wystarczy podgrzać w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej.
Owoce suszone HELIO Słoneczne Owoce – to mieszanka pysznych i mięsistych owoców niezbędnych do przygotowania tradycyjnego, wigilijnego kompotu z suszu. W skład tej apetycznej mieszanki wchodzą dorodne suszone owoce bez pestek: śliwki kalifornijskie, gruszki, jabłka, morele, daktyle oraz brzoskwinie. Aby przygotować kompot wystarczy zalać owoce ciepłą lub zimną wodą i odstawić na kilka chwil. Smak kompotu można dodatkowo urozmaicić dodając kawałek cynamonu, goździki lub odrobinę brązowego cukru. Potem pozostaje tylko delektować się smakiem wspominanym z dzieciństwa.
Orzechy włoskie HELIO – kiedyś wieszane na choince, dziś spotykane częściej w kuchni, nieodłącznie kojarzą się ze świętami Bożego Narodzenia. Orzechy włoskie HELIO przechodzą dokładną selekcję, dzięki czemu do rąk konsumentów trafiają tylko dorodne, chrupiące i co ważne niegorzkie orzechy. Stojąca paczuszka jest wyposażona w nowoczesne strunowe zamknięcie, które na długo zapewnia świeżość produktu, chroniąc go przed nadmiernym wysuszeniem i zawilgoceniem. Orzechy włoskie stanowią wyśmienity dodatek do świątecznych wypieków. Można je dodawać do makowca, piernika, keksu i ciasta orzechowego z miodem. Z powodzeniem sprawdzą się także jako dekoracja dla małych świątecznych ciasteczek i pierniczków, tak uwielbianych przez wszystkich domowników.
Orzechy laskowe HELIO – stanowią obowiązkowe wyposażenie pani domu podczas przygotowywania świątecznych potraw. Kiedyś upominek na Boże Narodzenie z owoców krzewu leszczyny czyli orzechów laskowych był wyrazem miłości do osoby nimi obdarowanej. Orzechy laskowe HELIO New Line zamknięte zostały w wygodnym stojącym opakowaniu z zamknięciem strunowym. Orzechy laskowe HELIO można dodawać do świątecznych ciast, makówek, kutii i rogalików z nadzieniem orzechowym, można także ozdobić nimi kruche ciasteczka. Rozgniecione orzechy laskowe natomiast doskonale wzbogacą smak świątecznych sosów i mięs, np. rolady z indyka lub pieczeni wołowej.
Rodzynki HELIO – to pyszne, bezpestkowe i mięsiste owoce suszonych winogron. Bogactwo smaku rodzynek z serii HELIO New Line trwa dłużej dzięki zastosowaniu w opakowaniu praktycznego zamknięcia strunowego, dzięki czemu nie musimy przesypywać do innych pojemników, jeżeli nie wykorzystamy całej zawartości opakowania. W tych niewielkich owocach kryje się prawdziwy aromat i słodycz, która wzbogaci każde świąteczne danie. Rodzynki HELIO można dodawać nie tylko do słodkich wypieków, czy makówek, ale także jako wyrazisty dodatek do mięs, sałatek i śledzia na słodko.
Alejakobiet.pl