605
Jak jesienią i zimą cieszyć się w kuchni zapachem i smakiem świeżych ziół? To proste! Spróbuj ziół mrożonych od FRoSTY!
Wzbogacą smak każdego dania. Są niezastąpione w przygotowywaniu sosów i marynat. Pasują do zup, sałatek i kanapek, a także wielu innych potraw. Zioła od FRoSTY, siekane i mrożone tuż po zbiorach, zachowują świeżość oraz wyjątkowy smak, którym można cieszyć się o każdej porze roku. Pietruszka, Bazylia, Mieszanka 8 ziół i Koperek FRoSTY w kartonikach o pojemności 75 g z wygodnym otwarciem ułatwią gotowanie i mieszczą się w każdej zamrażarce. Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku!, zioła mrożone, podobnie jak wszystkie pozostałe produkty FRoSTY, nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników ani aromatów. Dostępne są w cenie 2,99 zł / 75 g.
Ziołowe inspiracje
1. Śniadanie o smaku bazylii
Bazylia to zioło bez którego trudno wyobrazić sobie wyśmienite dania kuchni włoskiej. Makarony, sałatki i sosy właśnie dzięki niej nabierają wyjątkowego smaku. Nadaj swoim dniom włoskiego temperamentu już od rana. Pomoże Ci w tym masło o smaku pesto.
Potrzebujesz:
- 1/3 kostki masła
- Bazylię od FRoSTY.
Masło pokrój na mniejsze kawałki i pozostaw na godzinę, aby zmiękło. Do miski z masłem dosyp 3 łyżki stołowe mrożonej Bazylii. Wymieszaj wszystko ze sobą. Małe plastikowe pudełko wyłóż folią spożywczą i przełóż do niej masło z bazylią. Zawiń i ugnieć masę tak, aby nadać jej kształt pojemnika. Wstaw do lodówki na godzinę. Po wyjęciu rozpakuj z folii i pokrój w kostki o grubości około 1 cm.
2. Szybki obiad
Kiedy nie masz czasu na gotowanie, przygotuj pożywny obiad w 15 minut. Jako baza idealnie sprawdzą się wyjątkowo duże Paluszki rybne 5 zbóż od FRoSTY z soczystego fileta z mintaja. Ich panierka z 5 rodzajów mąki będzie idealnie współgrać z kremowym sosem na bazie mrożonego Koperku od FRoSTY, który nada całości niepowtarzalnego wyrazu.
Potrzebne będą:
- Opakowanie Paluszków rybnych 5 zbóż od FRoSTY
- 30 g Koperku od FRoSTY
- 1 opakowania jogurtu typu greckiego
- 2 łyżki majonezu
- Sól i pieprz
Paluszki przygotuj w piekarniku według przepisu podanego na opakowaniu. Jogurt i majonez zmieszaj, dodaj Koperek od FRoSTY, dopraw do smaku. Smacznego!
Alejakobiet.pl